Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ/ΣΠΜΕ 15.07.19_ΕΚΛΟΓΕΣ 06.10.2019

Αναρτούμε μια συνοπτική ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου που έγινε την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και είχε απαρτία (8/15 μέλη παρόντα ΔΚΜ:3, ΔΗΣΥΜ:2, ΠΑΝΕΠ:1, ΕΛΕΜ:1, ΠΡΕΣΑ:1).

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασίων του Συλλόγου. Η αρχική εισήγηση από το πρόεδρο ήταν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει το καταστατικό του ΣΠΜΕ για τις αρχαιρεσίες, να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στα μέσα Σεπτεμβρίου με σκοπό να οδηγηθούμε σε εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου με πιθανότερη ημερομηνία στις 06.10.19


Υπήρξαν και δύο προτάσεις για τις εκλογές οι οποίες όμως δεν είχαν ομόφωνη στήριξη. Η πρώτη πρόταση ήταν από τον πρόεδρο για ηλεκτρονική ψηφοφορία και η δεύτερη από το γραμματέα για εκλογές συλλόγου την ίδια ημερομηνία και στο ίδιο μέρος με τις εκλογές του ΤΕΕ. Επειδή η τοποθέτηση του προέδρου ήταν να υπάρξουν ομόφωνες αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν τις εκλογές οι προτάσεις αυτές απεσύρθηκαν προς το παρόν. 

Τελικά για το θέμα τις διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασίων του Συλλόγου το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στα μέσα Σεπτεμβρίου με σκοπό να οδηγηθούμε σε εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου με πιθανότερη ημερομηνία στις 06.10.19. 

Η εξόφληση των συνδρομών των μελών θα πραγματοποιείται και ηλεκτρονικά με web banking ενώ οικονομικά ενεργό μέλος με δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του συλλόγου θεωρείται αυτό που θα έχει εξοφλήσει την τρέχουσα συνδρομή του 2019 δηλαδή 6,00€

Επίσης επειδή για πρώτη φορά ο σύλλογος δεν διαθέτει γραμματεία, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στις εκλογές, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί η συνδρομή από το τεε για την υποστήριξη των εκλογικών διαδικασιών τόσο στην Αθήνα στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΕ Νίκης 4 όπου θα γίνουν οι εκλογές, όσο και στα τοπικά τμήματα της περιφέρειας. 

Για τον ίδιο λόγο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που θα προκύψει από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα έχει αυτή τη φορά αυξημένες αρμοδιότητες και αποφασίστηκε να υπάρχει οικονομική αποζημίωση για τα μέλη της όπως και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των κατά τόπους εκλογικών τμημάτων. 

Επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΠΜΕ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου με σκοπό την οργάνωση της εκλογοαπολογιστική συνέλευση και όλων των θεμάτων που προκύπτουν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΠΜΕ 09.04.2024 / ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17.04

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΠΜΕ η α πόφαση του ΔΣ  του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 09 Απριλίου 2024 με θέμα  "Ο ΣΠΜΕ θεωρεί ...