Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΠΜΕ / ΠΡ.Ε.Σ.Α.-ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΝΔ-ΔΚΜ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

όλες και όλοι γνωρίζουμε πως η διοίκηση των «ΑΡΙΣΤΩΝ» του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), η οποία απαρτίζεται κυρίως από μέλη της παράταξης της ΝΔ (ΔΚΜ), με την στήριξη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥΜ), έχουν απαξιώσει, υποβαθμίσει και καταστήσει πρακτικά ένα κλειστό club ιδιοκτησίας τους το σύλλογο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποκορύφωση αυτής της αντιδημοκρατικής κατάστασης αποτελεί η κοροϊδία της απερχόμενης διοίκησης προς τα χιλιάδες μέλη του συλλόγου σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες του ΣΠΜΕ. Σαν να μην έφτανε η υπέρογκη παράταση της θητείας της, η οποία υπερβαίνει πλέον τα έξι (6) χρόνια η διοίκηση του συλλόγου δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών:

·       Δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει δημόσια την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 29.06.22 για τη διεξαγωγή των εκλογών του ΣΠΜΕ σε συγκεκριμένη ημερομηνία εντός του φθινοπώρου του 2022.

·       Δεν έχουν αποστείλει κανένα ενημερωτικό email στα 25.000 και πλέον μέλη του συλλόγου και δεν έχουν αναρτήσει καμία ανακοίνωση για τα οργανωτικά ζητήματα όπως είναι οι εγγραφές νέων μελών, η πληρωμή των συνδρομών παλαιών μελών, τα εκλογικά τμήματα κ.α.

·       Δεν έχουν δώσει στα μέλη του ΔΣ κανένα επίσημο πρακτικό της απόφασης για τον απολογισμό του προεδρείου.

·       Δεν έχει ακόμα συσταθεί η ΚΕΦΕ Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών.

 

Είναι πλέον σαφής η πολιτική βούληση της κυβερνητικής παράταξης ΔΚΜ να οδηγηθούμε σε «βουβές εκλογές» μπας και καταφέρουν να περιορίσουν την οργή που νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών μηχανικών που ζουν από την εργασία τους (ειδικότερα των νέων συναδέλφων), προς τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ  αλλά και οι προηγούμενες. Ξέρουμε όμως καλά, πως τα πράγματα αλλάζουν με την ενεργητική μαχητική μας συμμετοχή, και όχι δίνοντας λευκή επιταγή στις καθεστωτικές παρατάξεις. Άλλωστε, η πρόσφατη εμπειρία έδειξε πως έχει μεγάλη σημασία η ενεργή παρέμβασή μας καθώς υπήρξαν αρκετές αποφάσεις του ΔΣ/ΣΠΜΕ που βασίστηκαν σε ψηφίσματα που καταθέσαμε

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΠΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το προεδρείο του ΣΠΜΕ

·        Να δημοσιοποιήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

·        Να πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

·        Να εφαρμοστούν όσα ίσχυαν στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για τις εγγραφές νέων μελών, την πληρωμή των συνδρομών παλαιών μελών, τα εκλογικά τμήματα κ.α.

ΚΑΛΟΥΜΕ σ/φισες και σ/φους πολιτικούς μηχανικούς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! 

·        Να εγγραφούν στο σύλλογο οι νέες και οι νέοι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του ΣΠΜΕ

·        Να συμμετέχουν όλες και όλοι μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες του ΣΠΜΕ.

·        Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ενωτικής, μαχητικής, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς

 

ΠΡ.Ε.Σ.Α.  ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ.  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡ.Ε.Σ.Α. 14.03.2024 / ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΠΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΚΜ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

    Ένα χρόνο σχεδόν μετά από τις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, που έγιναν στις 3 Απριλίου 2023, ο Σύλλογος παραμένει ου...