Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Σ.Π.Μ.Ε. 11.06.2021 Ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας

Μετά από σχετική εισήγηση από την ΠΡ.Ε.Σ.Α. στη συνεδρίαση του ΔΣ/ΣΠΜΕ την Παρασκευή 11.06.21, το ΔΣ κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΠΜΕ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία την Τετάρτη 16.06.21 και σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων μηχανικών και των σωματείων για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς

Πολιτικών Μηχανικών



ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Σ.Π.Μ.Ε. 11.06.2021 

Ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπ.Εργασίας

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (Σ.Π.Μ.Ε.) εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου “για την Προστασία της Εργασίας” και ζητάει την απόσυρσή του. Το νομοσχέδιο εμπεριέχει δυσμενείς ρυθμίσεις για τους συναδέλφους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, αφού καταργεί το οκτάωρο, επεκτείνει την ελαστική εργασία, διευκολύνει της απολύσεις και αποδυναμώνει το εργασιακό όπλο της απεργίας. Θεωρούμε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να υπάρξει, για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, επαρκής χρόνος και να λάβει χώρα διάλογος με σωματεία και επιστημονικούς συλλόγους, όπου δηλώνουμε παρόντες.

Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης, το ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος θεωρεί απαραίτητη τη θέσπιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των Σωματείων που εκφράζουν μαζικά τους εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς και την εργοδοσία τους (Τεχνικές Εταιρείες ή Δημόσιο). Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Σ.Π.Μ.Ε. θα κάνει και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθεί η σύναψη έντιμης Σ.Σ.Ε..

Μετά από 10 χρόνια ύφεσης και περικοπών στον κλάδο είναι αναγκαίο η ανάπτυξη να επιτευχθεί με κοινωνικό πρόσωπο διασφαλίζοντας:

·       η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών,

·       η κατοχύρωση των δικαιωμάτων για τις εγκύους και μητέρες εργαζόμενες,

·       η κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων,

·       η διασφάλιση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων, όπως οι άδειες και ο χρόνος ανάπαυσης,

·       η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς,

·       η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το ΔΣ/ΣΠΜΕ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων μηχανικών και των σωματείων και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία την Τετάρτη 16/6 και σε όλες τις κινητοποιήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ώστε να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου αυτό.

 

Το ΔΣ/ΣΠΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΠΜΕ 09.04.2024 / ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17.04

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΠΜΕ η α πόφαση του ΔΣ  του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 09 Απριλίου 2024 με θέμα  "Ο ΣΠΜΕ θεωρεί ...