Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ_ΡΙΧΤΟ ΜΕ ΠΡ.Ε.Σ.Α. ΣΤΗΝ ΕΠ.ΕΠ. ΠΟΛ.ΜΗΧ.




Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την ερχόμενη Κυριακή στις 3 Νοεμβρίου 2019 στις εκλογές του ΤΕΕ καλείσαι να πάρεις θέση για το πρόσημο που θα έχει η επόμενη Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών.
Η απερχόμενη πλειοψηφία της Επ.Επ.Πολ.Μηχ. (ΔΚΜ, ΔΗΣΥΜ και οι δορυφόροι αυτών), στην ουσία ίδια με αυτή που ασκεί διαχρονικά τη διοίκηση και του επιστημονικού μας συλλόγου (Σ.Π.Μ.Ε.), βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την απερχόμενη διοίκηση του ΤΕΕ και τον πρόεδρό του, αλλά και την παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι καθεστωτικές παρατάξεις εντός ΤΕΕ και ΣΠΜΕ αποτελούν τους υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον επιστημονικό μας κλάδο. Την τελευταία περίοδο με μια σειρά νομοσχεδίων αλλά και υπουργικών εξαγγελιών έχουν γίνει ξεκάθαρα πλέον σε όλες και όλους ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης και των υπερασπιστών της. Καταγράφουμε ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
α) Ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, αρχικά για τους κλάδους της επικούρισης και των εφάπαξ παροχών (σήμερα ΕΤΕΑΕΠ) εφαρμόζοντας την πολιτική της "επένδυσης" των ασφαλιστικών εισφορών καταργώντας κάθε έννοια αλληλέγγυας κοινωνικής ασφάλισης. Είναι η ίδια πολιτική από τα ίδια πρόσωπα που ρήμαξε τα αποθεματικά του ταμείου μας ΤΣΜΕΔΕ μέσω της Attica Βank και του PSI. Εκτός αυτού, ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, γεγονός που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διόγκωση των ασφαλιστικών οφειλών που έχουν συσσωρευθεί τα προηγούμενα έτη.
β) Παραχώρηση της επίβλεψης των δημοσίων έργων σε ιδιωτικά σχήματα, αφού πρώτα υποβάθμιζαν διαρκώς τις δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (διευθύνσεις μελετών, κατασκευών, πολεοδομίες κ.α.) σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και οργανισμούς (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΚΤιριακές ΥΠοδομές ΑΕ με το τεράστιο κοινωνικό έργο σε σχολικά κτίρια, νοσοκομεία και δικαστικά κτίρια) με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση αυτών. Το αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα των έργων όσο και στο κόστος αυτών, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη το πως μεγαλούργησε το καρτέλ των μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων την τελευταία 20ετία, κυρίως την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, με δημόσιο έλεγχο, είναι εύκολο να καταλάβει το πάρτυ που θα γίνει με ιδιωτικό έλεγχο αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση η οποία ψήφισε πρόσφατα χαριστική ρύθμιση για τα πρόστιμα που είχε ρίξει η επιτροπή ανταγωνισμού στους συμμετέχοντες στο καρτέλ
γ) Αδειοδοτήσεις έργων φαραωνικών διαστάσεων, με κατεπείγουσες διαδικασίες και καταστρατήγηση κάθε δημοσίου ελέγχου σε επενδυτικά σχήματα αμφιβόλου προελεύσεως,  με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο, και υποβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, οι ανεμογεννήτριες σε μια σειρά από βουνοκορφές όπως στα Άγραφα, στα Βάτικα, στη Μάνη, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες κ.α., τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, η καύση rdf από τη lafarge στο Βόλο κ.α.
δ) Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων μη αναγνωρισμένων ακαδημαϊκά με τα πενταετή πτυχία των εγχώριων πολυτεχνικών σχολών. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στη διαρκή υποβάθμιση των ενιαίων πτυχίων των πολυτεχνείων από όλες τις κυβερνήσεις υπακούοντας στις επιταγές των αγορών και της ευρωπαϊκής ένωσης για φθηνό, ευέλικτο και μερικώς καταρτισμένο εργαζόμενο επιστημονικό δυναμικό το όποιο θα επανακαταρτίζεται διαρκώς μέσα από εξετάσεις, πιστοποιήσεις και εξειδικεύσεις.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

σε καλούμε να αποδοκιμάσεις την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, η οποία είναι ενάντια στα συμφέροντα της πλατιάς πλειοψηφίας των εργαζόμενων πολιτικών μηχανικών, είτε αυτοί είναι αυτοαπασχολούμενοι είτε είναι μισθωτοί του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα. Μην εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου με την αποχή, με άκυρο ή λευκό καθώς αυτή λειτουργεί προς όφελος των καθεστωτικών παρατάξεων.
Η μόνη προεκλογική δέσμευση που έχουμε να σου δώσουμε είναι πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μάχες μας τόσο εντός όσο και εκτός των οργάνων εκπροσώπησης των πολιτικών μηχανικών με οδηγό τη δράση μας τα τελευταία χρόνια στο ΣΠΜΕ, τη διαχρονική στάση μας στους αγώνες των μηχανικών για τα ασφαλιστικά, εργασιακά και επαγγελματικά θέματα του κλάδου αλλά και ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες.
Στις 3 Νοεμβρίου 2019 σε καλούμε να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της ΠΡ.Ε.Σ.Α. // ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς για την Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών.




ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΡ.Ε.Σ.Α. //στηρίζεται από ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
1.                  ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑ Σωτηρία Κυριακή (Σάντυ) Κ.
2.                  ΔΗΜΑΣ Παναγιώτης Ν.
3.                  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα (Γιάννα) Φ.
4.                  ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κωνσταντίνος Σ.
5.                  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος Ι.
6.                  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Κωνσταντίνος Δ.
7.                  ΠΑΠΟΥΛΗΣ Κωνστανίνος Ι.
8.                  ΧΟΝΔΡΟΚΩΣΤΑ Αγγελική Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡ.Ε.Σ.Α. ΔΣ/ΣΠΜΕ 21.03.2024

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ   Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος , ως απόφοιτοι των Δημόσιων Π...