Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Σαν σήμερα: 11 Μαρτίου 1975 Γενική Συνέλευση ΣΠΜΕ

Μια ιστορική στιγμή για το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών, ακριβώς πριν από 43 χρόνια, στις 11 Μαρτίου του 1975 ήταν η διεξαγωγή της πρώτης μετά την επταετή δικτατορία Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΕΜΠ. 

Αναρτούμε σήμερα τα πρακτικά αυτής της Γενικής Συνέλευσης του ΣΠΜΕ, όπως αυτά είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό του συλλόγου εκείνης της περιόδου, τα οποία περιλαμβάνουν την εισήγηση του τότε προέδρου Ε. Κουλουμπή και μερικές τοποθετήσεις μελών του Συλλόγου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτή τη Γενική Συνέλευση ήταν:
1. Εκδημοκρατισμός και Αποχουντοποίηση 
2. Κατοχύρωση Επαγγέλματος - Κώδικας Αμοιβών 
3. Θέματα Ασφαλιστικών Ταμείων
4. Θέματα Μελετητών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
5. Θέματα Μελετητών και Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων
6. Θέματα Τεχνικής Παιδείας
7. Τεχνικά - Κοινωνικά - Οικονομικά Θέματα

Θεωρούμε πως η ανάδειξη τέτοιων αρχείων είναι σημαντική, αφενός για την μελέτη των ιστορικών γεγονότων της πορείας του ΣΠΜΕ και αφετέρου για τη σύνδεση των διαχρονικών αιτημάτων και διεκδικήσεων του συλλόγου μας στο σήμερα που αφορούν επαγγελματικά, εργασιακά και ευρύτερα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους που διαθέτουν σχετικά αρχεία από ιστορικά στιγμιότυπα της πολυετής διαδρομής του ΣΠΜΕ και των μελών του να μας τα κοινοποιήσουν σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο Ιστορικό Αρχείο του ΣΠΜΕ με ελεύθερη πρόσβαση στα μέλη του.








     

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡ.Ε.Σ.Α. 14.03.2024 / ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΠΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΚΜ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

    Ένα χρόνο σχεδόν μετά από τις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, που έγιναν στις 3 Απριλίου 2023, ο Σύλλογος παραμένει ου...