Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Εκλογοαπολογιστική ΓΣ ΣΠΜΕ_Τετάρτη 29.06.2022_Κάλεσμα ΠΡ.Ε.Σ.Α.

    Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΣΠΜΕ (παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), οδεύουμε επιτέλους προς την διεξαγωγή των νέων εκλογικών διαδικασιών του συλλόγου. Υπενθυμίζουμε πως έχουν περάσει σχεδόν έξι (6) χρόνια από την ημερομηνία διεξαγωγής (03.07.16) των προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών του ΣΠΜΕ, ενώ σύμφωνα με το καταστικό οι εκλογές πραγματοποιούνται κανονικά κάθε δύο έτη.

    Μετά από πρόσφατη απόφαση του ΔΣ/ΣΠΜΕ η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. (Γενική Συνέλευση) θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. (στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

    Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της ΓΣ είναι:
· Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
· Οικονομικός Απολογισμός
·Έγκριση καθορισμού τρόπου, λεπτομερειών και ημερομηνιών διενέργειας Αρχαιρεσιών του Συλλόγου
· Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών (ΚΕφΕ)
· Ψήφιση Eκλογικού Κανονισμού

    Συμπληρωματικά στα παραπάνω στη Γ.Σ. είναι δυνατό να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις και για άλλα θέματα εκτός Η.Δ. που θα τεθούν από μέλη του ΣΠΜΕ τα οποία είναι σίγουρα πάρα πολλά και σημαντικά, που αφορούν είτε την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος είτε ευρύτερα ζητήματα. Στη Γ.Σ. έχουν δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου και μπορούν να εγγραφούν την ίδια ημέρα και νέα μέλη (π.χ. νέοι απόφοιτοι σχολών πολ.μηχ.).

    Η ΠΡ.Ε.Σ.Α. είναι μια νέα ανεξάρτητη συλλογικότητα πολιτικών μηχανικών με αριστερό πρόσημο, που δημιουργήθηκε πριν από τις προηγούμενες εκλογές του 2016 και κατάφερε να πάρει 1/15 έδρες στο ΔΣ του ΣΠΜΕ. Η μικρή εμπειρία από αυτή την περίοδο μας έδειξε πως παρά τις μικρές μας δυνάμεις, έχει μεγάλη σημασία η ενεργή παρέμβασή μας σε όλες τις διαδικασίες εντός του ΣΠΜΕ. Με την εκπροσώπησή μας στο ΔΣ διεκδικήσαμε ο ΣΠΜΕ να αποκτήσει μια φωνή που θα εκφράζει τα συμφέροντα των πληττόμενων μηχανικών. Στο blog μας θα βρείτε αναλυτικές ενημερώσεις από τις διαδικασίες του ΣΠΜΕ και από τις παρεμβάσεις της ΠΡΕΣΑ στο ΔΣ. Υπήρξαν αρκετές αποφάσεις του ΔΣ/ΣΠΜΕ που βασίστηκαν σε ψήφισματα που κατέθεσε η ΠΡΕΣΑ, αλλά και αρκετές τοποθετήσεις μας σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του προεδρείου (ΔΚΜ-ΔΗΣΥΜ).

    Όπως χαρακτηριστικά έχουμε αναφέρει στις προτάσεις μας για τη λειτουργία του συλλόγου και τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων «θεωρούμε πως ο ΣΠΜΕ πρέπει να έχει έναν ανοιχτό χαρακτήρα στη λειτουργία του, με συμμετοχή των μελών του σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες θα τίθενται όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του και θα παίρνονται αποφάσεις για άμεσες δράσεις σε όλα τα αμιγώς επαγγελματικά ή ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Οι συζητήσεις σε επίπεδο μελών του ΔΣ δεν επαρκούν και είναι απαραίτητη η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των μελών του συλλόγου.»

    Εμείς στην ΠΡ.Ε.Σ.Α. καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους πολιτικούς μηχανικούς μέλη του Σ.Π.Μ.Ε. να στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους τη Γενική Συνέλευση του Σ.Π.Μ.Ε. την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στην Αθήνα και ώρα 5.30 μ.μ. στo Αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. (στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς

Πολιτικών Μηχανικών

https://presapolitikonmixanikon.blogspot.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡ.Ε.Σ.Α. ΔΣ/ΣΠΜΕ 21.03.2024

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ   Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος , ως απόφοιτοι των Δημόσιων Π...